Smerter, sukker og kost

​For dem, der lider af konstante smerter i kroppen, bliver det svært at tænke på noget andet. De er der om morgen, efter frokost, om aftenen og sågar også om natten.

Den er ligeglad med om du har et arbejde at stå op til, og den tager minus hensyn til børn, samliv eller hvis du aflyser endnu et socialt arrangement fordi du simpelthen er for træt.

Smerten er der hele tiden og tager både fokus og energi. Når det aldrig ser ud til at gå over, er det let at føle sig forladt og fortabt. Og ked af det. Og følelser af opgivelse er ikke en god betingelse for forandring.

De følelser er desværre ofte en bidragende årsag til at du ender med at unde dig den forkerte slags trøst - og vi kommer til at erstatte den gode næring med hurtige tomme kalorier der skyder vores blodsukker i højden, for at så stjæle al din energi, og mere dertil, når det falder igen.

Et stabilt blodsukker og en sund tarmflora har stor betydning for dine indre sundhed, og vil give dig et jævnt energi niveau, reducere dine muskler og led smerter - og dermed øge dit overskud og din livskvalitet.

​​

80% af vores immunforsvar sidder i tarmene

​Lad den sive ind et øjeblik.

Vores tarmsystem er noget af det mest indviklede, mest ansvarlige, mest følsomme organ med en kæmpe præstationsevne.

100 millioner bakterier i et organ på to kilo der nedbryder alt vi indtager og omdanner det til energi, vitaminer og andre næringsstoffer der transporteres ud i alle celler i hele kroppen og hjernen for at vi kan overleve.

Alt vi spiser, påvirker både vores immunsystem, vores hormonsystem, og vores nervesystem og den nyeste forskning peger på at overvægt, depression, autoimmune sygdomme og allergi kan hænge sammen med ubalancer i tarmfloraen.

Med den viden burde vi behandle vores tarmsystem med lidt mere betænksomhed, omsorg og kærlighed - hver dag.

Når nu vi ved at forkert diæt kan generere betændelse, der kan slå sig ned forskellige steder i kroppen er det klogt at starte med at gennemgå, hvordan du spiser.

​​

Hvad skal du spise, og hvad skal du undgå?

​1. Gode fedtsyrer

​Gode fedtsyrer, såsom omega-3, som findes i fede fisk som makrel, sild og laks, reducerer betændelse i kroppen. Valnødder, hørfrø, hørfrøolie og rapsolie er også rige på omega-3.

​2. Skær ned på gluten

​Gluten påvirker ikke alle mennesker men giver betændelse i kroppen hos nogle.

Hvis du oplever at blive oppustet eller får ondt i maven når du spiser gluten, så prøv at undgå gluten i 2-4 uger.

Reducer indtagelsen af korn, især hvede, byg og rug. Du kan også bede om en glutenprøve med din læge. Den viser om du er glutenallergiker. Den viser dog ikke hvis du er følsom overfor gluten. Så selv med en negativ test, kan du prøve om din mave får det bedre under din glutenfrie periode.​

3. Vegetar mad

​Spis mere vegetar mad. Bælgfrugter er en god kilde til protein, ligesom fisk og kylling. Undgå rødt kød, primært oksekød og svinekød, som kan forårsage betændelse. Mange mennesker har svært ved at spise rødt kød, og deres led kan svulme op. Hvis du er vant til at spise kød, kan du starte med at reducere mængden. Hvis du laver en hakket kødsauce, kan du for eksempel udvide den med rodfrugter og grøntsager.

​​

4. Undgå sukker

​Sukker kan ligeledes øge betændelsen i kroppen, og det har det med at smide sig ind alle steder. Når du begynder at åbne øjnene for det, så bliver du overrasket hvor meget produkter der indeholder sukker.

Så start med at gennemgå dit sukkerindtag.

Hvis det er vanskeligt helt at udelukke sukker, er naturlige sødestoffer som honning og tørret frugt en bedre mulighed.​

5. Antioxidanter

​Antioxidanter reducerer og forhindrer oxidativt stress i kroppen. Prioriter derfor at spise grøntsager, frugt og bær i stærke farver. Blåbær er en antioxidantrig super fruit. Men også godbidder som granatæble, druer, havtorn og gojibær tilhører super frugterne og er super sunde.

​​

6. Carotenoider

​Carotenoider er fedtopløselige antioxidanter, og et dagligt indtag af carotenoider bidrager til en reduceret udvikling af kronisk betændelse i kroppen. Beta-caroten findes i farverige bær, frugter og grøntsager såsom gulerødder, grønkål, spinat og hyben.

7. D-vitamin

​At få D-vitamin er vigtigt. D-vitamin er et hormon, der dannes fra kolesterolet i huden, når det udsættes for for eksempel sollys.

Så ud og få dagslys og spis æg og fisk.

For os der bor nordpå, anbefales det derudover at få D-vitamin tilskud, specielt under vinterhalvåret.


Test dig selv i 14 dage!

​Prøv at udelukke sukker, gluten, alkohol og mejeriprodukter i mindst to uger gennem at følge nedenstående model. Spis varieret og regelmæssigt. Spis hellere mindre måltider og hyppigt end store måltider to gange om dagen.

50% grønsager

​50 procent af grøntsager, der vokser over jorden. Det betyder salat og bladgrøntsager, spirer, sukkerærter, grønne bønner, avocado. Spis grove grønsager som spidskål, porrer, grønkål, blomkål, broccoli, asparges, fennikel, peberfrugter, squash og græskar.

Løg i alle former gør også godt for maven.

25% omega 3

​25 procent nødder og frø, såsom valnødder, der indeholder omega 3. Fed fisk og bønner og kikærter er også gode omega 3 kilder.

12,5% af de gode fedtstoffer

​12,5 jordnøddeolie og koldpresset olivenolie, der indeholder gode fedtstoffer. Hørfrøolie, avocadoolie og rapsolie er også gode fedt kilder.

​​

12,5% rodfrugter

​12,5 procent rodfrugter såsom gulerødder, rødbeder, jordskokker. Hvis du spiser kartofler, så spis dem gerne kolde. Når kartoflerne er kolde omdannes stivelse til resistent stivelse og det er er godt for fordøjelsen og mæthedsfornemmelsen.

​​

3 vigtige råd på vejen

  1. Sov godt. Prøv at prioritere din søvn, lad være med at stå op om natten og spis.
  2. Undgå stress. Når du stresser transporteres dit blod væk fra systemet og ud i yderhuden. Det gør ikke noget hvis stressen er kortvarig, men ved længere stress er det ikke så godt at energien ikke er der hvor det er brug for den - for eksempel i tarmene.
  3. Sørg for at være aktiv 30 min om dagen. Tarmen er en muskel, så når du bevæger dig, bevæger du også den, og det hjælper på din fordøjelse. Og så hjælper motion på humøret og motion øger dit vandindtag - som blødgører maden, både på vejen ned, og på vejen ud. Win win!

Kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til os, vores behandlinger eller vil du booke en tid? Så tøv ikke med at kontakte os, udfyld formularen, og vi vender tilbage så hurtigt som muligt. 

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Mijo Lodge v / Miriam Johansson

CVR: 28645007

Strandboulevarden 158, 2100 København Ø

Klik her for vejledning

Find os her

Åbningstider

Reception

Mandag - lørdag

Behandling

Mandag - lørdag

* mails og tlf bliver besvaret hele dagen i det omfang vi har tid mellem vores behandlinger

08.00 - 10.30

10.00 - 19.00

Om nødvendigt kan der laves særlige aftaler med klinikken også uden for vores åbningstider.

Afbestillingspolitik og betaling

Vær opmærksom på at klinikken har 24 timers afbudspolitik.

Ved udeblivelse faktureres det fulde beløb af behandlingsprisen. Hvis du har et klippekort, mister du et snit, og med et gavekort annulleres dette.

Vi accepterer Dankort, mobile pay og kontanter / Please notice, that we only accept Dankort, mobile pay & cash.