Spørgsmål og svar om massage
Gør det ondt at få massage?
Det er selvfølgelig en forskel på trykket hvis du vælger en dybdegående massage mod smerter og skader, eller hvis du vælger en wellness massage med afslapning som fokus.
Når din massør arbejder med spændte muskler i en mere terapeutisk massage, kan massagen godt mærkes på kroppen. Som udgangspunkt bør smerten dog aldrig være en 'dårlig' smerte, hvor du ikke kan holde det ud.
En kyndig massør vil altid bære dig igennem smerten, først og fremmest gennem en forventningsafstemning inden din massage starter, og undervejs. Med hjælp af den rigtige vejrtrækning vil du mærke at kroppen giver sig hen, og ømheden du oplever under massagen vil føles som en god ømhed som giver en smertereducering allerede efter første behandling.
Alle massager bliver tilpasset fuldstændigt til dine behov og ønsker. Hvis du synes, at din massør arbejder for blødt eller for hårdt, eller at du vil have mere eller mindre massage på nogen del af kroppen, skal du bare lade os vide det.
Hvor lang varighed af massage skal jeg vælge?
Ønsker du en fuldkropsmassage, skal du booke 60, 75, eller 90 minutter.
Hvis du ønsker en dybdegående massage og du ved at du har nogle problemoråder du gerne vil at vi skal fokusere på, vil vi dog anbefale 75 eller 90 min, da vi ellers går på kompromis med tiden og ikke når at arbejde så målrettet som det er brug for.
I klinikken kan du også booke en delmassage. Delmassage er på 30 eller 45 minutter, og disse varigheder kan du vælge når du ønsker massage på bestemte dele på kroppen, såsom ryg, nakke og skuldre, eller ben og arme.
Hvis du ønsker at få fodmassage, hovedbundsmassage, håndmassage eller ansigtsmassage har du mulighed at tilkøbe 15 min tillægsmassage til din behandling.
Hvor ofte skal jeg få massage?
Det er meget individuelt og derfor svært at svare på inden vi haft dig på briksen og vi talt sammen om de udfordringer du gerne vil have hjælp med. Hvor ofte du og din krop har brug for massage, afhænger af så mange forskellige faktorer - arbejdsstillinger og bevægelsesmønstre i hverdagen, din kropsholdning, hvis du ofte føler dig stresset osv. For at opnå resultater er det vigtig at kende årsagen til dine gener. Vi vil meget hellere hjælpe dig og din krop til at genoprette sig selv hvor du kan opleve en varig forbedring end at kun symptombehandle.
Hvis du har brug for at lave et forløb hos os, enten fordi du har et akut problem, eller kroniske smerter, så udsteder vi klippekort i klinikken hvor du kan få reduceret dine udgifter til massage.
Du behøver dog ikke at have ondt for at få massage. Mange af vores kunder besøger os en gang om måneden eller hver 6 uge fordi det er rart og fordi det forebygger stress, muskelsmerter og stivhed. Og fordi det giver dem en dejlig tilfredsstillelse at gøre noget godt for dem selve.
Hvor meget tøj skal jeg tage af under min massage?
Hvis du har bestilt en helkropsmassage så har du kun trusser eller underbukser på. Hvis du booket tid til en delmassage er det kun nødvendigt at du er afklædt der hvor massagen skal foregå.
Vi kan jo af naturlige årsager ikke massere hele din krop samtidig, så de dele af kroppen der ikke masseres, er dækket af håndklæder, lagen og tæppe så du ikke føler dig afklædt og bedre kan holde varmen.
Er det godt at få en massage, hvis du træner?
Massage er det perfekte supplement til motion, da det gendanner mobilitet og modvirker spændinger i musklerne. Musklerne restituerer hurtigere, og der er også flere undersøgelser der viser at massage reducerer træningssmerter, øger muskelfunktion og reducerer muskeltræthed.
Læs eventuelt mere om dette under “Massage og forskning” eller her.
Hvorfor bliver du træt og øm efter massage?
Nogle kunder flyver nærmest op af briksen og føler sig friske og energiske. Andre får det lige omvendt. Føler sig behageligt trætte og afslappede, omend lidt kuldeskære.
Hvis kroppen har været udsat for et trauma, stort pres fysisk eller mentalt er det ikke usædvanlig at man kan få en lidt mere kraftig reaktion. Svimmelhed, lidt hovedpine, træningsømhed i musklerne og alment sløj. Det er ikke farligt, og ikke fordi at behandlingen har været dårlig. Når spændinger opløses, frigives oxytocin som er kroppens beroligende hormon. Dit blodtryk sænkes, blodgennemstrømningen øger og dit lymfesystem er i færd med at fjerne affaldsprodukter fra kroppen. Det sker mange processer, men de er gode. Og reaktionen er blot et tegn på at behandlingen virket og at din krop er i fuld gang med at genoprette sin balance. Drik en masse vand, da det hjælper nyrerne at udskille affaldsstoffer. Tag et varmt bad og læg dig ned og få slappet af, eller gå en dejlig tur og få frisk luft så er du hurtig frisk igen.